Dovoliť si vnímať strach... Čože?!

May 16, 2020

Strach ma fascinoval tuším už odmalička. Pamätám si svoje obité kolená, monokle a odreté lakte... Ak sa ľakáš prečo som vyzerala ako semafor, nemusiš :)

Spomienky z môjho detstva sú tie, kde som neprestávala skákať, behať, loziť po stromoch (možno z nich aj padať) a jednoducho šantiť ako to len šlo. Samozrejme k tomu patrili aj pády a nejaké tie boľky, ale zastavil ma strach? NIE!

Ako mladšia sestra som v noci zažínala lampu pre staršiu sestru, ktorá sa tmy bála. V určitom veku ma však strach  pokoril, asi tak ako "všetkých" teenagerov alebo dospelých.

Pomalz som sa začala ukrývať do svojej ulity a nevychádzala som z nej práve zo strachu... Kam ma tento strach viedol? Pravdupovediac absolútne nikam! Stala som sa jednou z "nich", strach ma mal odrazu v hrsti a ja som bola stále menej a menej tou šantiacim živlom, ktorým som bola kedysi....

Podľahnúť strachu netrvá vôbec dlho, viem ako nám môže podlomiť kolená a v našej mysli prebehne toľko hrozivých scenárov, že odrazu nevidíme žiadne možnosti!

Práve preto, by som rada zdieľala to, ako milujem svoj strach prekonávať.

Takže!
Ako na to?
Nástroj číslo 1
Cíť strach a choď do toho aj tak :)
Will Smith mal jedno úžasné video, kde hovoril o strachu zo skoku s padákom Strach by nás m ožno obaril už deň pred zoskokom, možno by nám nedal spať, možno by nám nedovolil skočiť. No samotný akt zoskoku trvá iba sekundu. Čohokoľvek sa bojíš môžeš prekonať za sekundu tým, že do toho skočíš oboma nohami :)

 

Nástroj číslo 2
Je to strach alebo vzrušenie?
Nástroj od Accessu, ktorý mi zmenil život. Práve vďaka nemu vznikla moja skupina, Facebook Lives, Série pre vás a ešte omnoho viac. Práve vďaka tejto otázke neprestávam tvoriť, pretože vždy keď vnímam tento strach prezlečený za vzrušnie, prichádza neskutočná chuť do tvorby ísť nech vyzerá akokoľvek strašidelne!

Nástroj číslo 3
 
Ak prekonám tento jeden jediný strach, koľko môjho potenciálu a sily vypláva na povrch?
Už ste sa zamysleli koľko toho ukrývate pod povrchom? Koľko by ste dokázail vytvoriť a priniesť tomuto svetu ak by ste sa nebáli?
Možno to bude znieť príliš tvrde, ale čo je to strach? Nie je to náhoodu iba strach z toho, že nám niečo nevyjde, takže naše ego bude trpieť?
Za skúšku nič nedáte :)

 

 Ako zvládate strach vy?
Pridajte sa do našej skupinky a podporme sa spoločne v zdolávaní strachu a k odhodlaniu sa tvoriť svoj život vedome :)
Nájdete nás tu!

Nájdi našu komunitu na Facebooku v skupine úplne zdarma a dovoľ si byť motivovanou a inšpirovanou tvoriť svoj život vedome v súlade s tvojou vlastnou esenciou.

Bohatstvo v NÁS